Шевченковский заповедник восстанавливается

13.04.2001, 14:15

В 2001-2006 годах государство выделит 14,8 млн. грн. для проведения реставрационных и восстановительных работ в Шевченковском национальном заповеднике в г. Каневе Черкасской области. (укр.)

Таке фінансування передбачено розпорядженням уряду, яким затверджено основні заходи щодо розвитку меморіалу Тараса Шевченка, враховуючи його виняткове значення для реалізації ідеї національного відродження України. Зокрема, у поточному році на виготовлення проектної документації, ремонту приміщень музею та інженерних комунікацій передбачено 1,4 млн. грн. Понад 3,5 млн. грн. буде спрямовано на реставрацію приміщень музею Т. Г. Шевченка, ремонт його могили та сходів до музею, придбання житла для спеціалістів заповідника.

Значні кошти виділяються на будівництво котельні, прокладення інженерних мереж, впорядкування прилеглих територій. Черкаська облдержадміністрація забезпечить реконструкцію автодороги від Успенського собору до підніжжя Тарасової гори, завершення будівництва Канівського міського будинку культури.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також