У Национальной академии обороны Украины день рождения

13.04.2001, 11:58

13 апреля в Национальной академии обороны Украины состоятся торжества по случаю 9 годовщины создания этого высшего военного учебного заведения последипломного образования. (укр.)

Сьогодні тут готують генералів і офіцерів оперативно-стратегічного та оперативно-тактичного рівня. Випускники академії проходять службу у Генеральному штабі Збройних Сил, головних управліннях Міністерства оборони, Міністерстві внутрішніх справ, Державному Комітеті у справах охорони державного кордону України, Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, штабах видів збройних сил та в ланці об'єднання - з'єднання.

До складу Національної академії оборони України, яку очолює генерал-лейтенант Володимир Толубко, входять 5 факультетів, а також курси підготовки офіцерів для багатонаціональних штабів і вищі академічні курси з підвищення кваліфікації спеціалістів центральних, місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з питань національної безпеки й оборони держави.

Навчання слухачів здійснює висококваліфікований професорсько-викладацький склад. Зокрема, 68 докторів наук і професорів, 299 кандидатів наук і доцентів. Предметом особливої уваги керівництва академії є підготовка нових науково-педагогічних і наукових кадрів вищої кваліфікації. У стінах НАО було захищено 21 докторську та понад 450 кандидатських дисертацій.

Указом Президента України 14 квітня 1999 року Академії було надано статус "Національної".

Очікується, що в урочистостях братимуть участь Міністр оборони генерал армії України Олександр Кузьмук, члени колегії військового відомства, голова Київської міської державної адміністрації Олександр Омельченко, представники законодавчої та виконавчої влади.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також