Звезды на отелях - к прибыли

20.04.2001, 11:04

Девять львовских гостиниц из семнадцати уже прошли сертификацию и в ближайшее время должны получить лицензии на право заниматься туристической деятельностью. (укр.)

Саме сертифікація, яку ввели за міжнародними стандартами в Україні два роки тому, згідно із положенням Держстандарту, дає підстави отримати відповідну ліцензію. Причому кількість "зірочок" на готелі залежить від різних параметрів, у тому числі від комфортабельності номерів, кваліфікації персоналу.

Чотири зірки "засяяли" на "Гранд-готелі" та "Дністрі", де два роки тому відпочивали президенти країн Центральної Європи, які брали участь у шостому саміті. Ще три готелі - "Гранд-резорт", "Гетьман" і "Супутник" - мають три зірки. До слова, в останньому з них працював прес-центр саміту. У червні, під час приїзду до Львова Папи Римського, прес-центр знову надасть свої послуги представникам засобів масової інформації. Дві зірки отримали "Жорж", "Карпати" і "НТОН". Нарешті, одну зірочку має львівський готель "Тустань". П'ятизіркових готелів, вимоги до яких дуже високі, у Львові наразі немає. Скажімо, київський готель "Україна", який подав відповідну заявку, тепер проводить у будівлі реконструкцію.

Загалом один турист забезпечує роботою десятьох працівників готелю. Щоправда, у Львові цей бізнес поки що, за офіційними даними, неприбутковий. Очевидно, під час приїзду до Львова Понтифіка цю традицію буде кардинально змінено.
Юрій Сумик. Львів.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також