УЧЕНИЯ "КООПЕРАТИВ ПАРТНЕР-2001" ПРОЙДУТ С 13 ПО 23 ИЮНЯ

04.04.2001, 11:55

С 3 по 5 апреля в Поти (Грузия) представители командования ВМС Украины принимают участие в заключительной конференции по подготовке международных учений "Кооператив партнер-2001". (укр.)

На конференції остаточно узгоджуються тема, мета, місце проведення, склад сил учасників маневрів, які заплановано провести 13 - 23 червня у східній частині Чорного моря, неподалік берегів Грузії.

На українському флоті продовжується підготовка кораблів, літаків та підрозділів до навчання.

Попередньо темою навчання, яке пройде в дусі програми "Партнерство заради миру", визначено проведення миротворчої операції з підтримання миру та створення сприятливих умов для надання гуманітарної допомоги. Мета - досягнення взаємосумісності між флотами країн-партнерів та флотами країн НАТО під час проведення спільних операцій з підтримки миру. Планом навчань передбачено проведення морської та берегової фаз, підчас яких відбудуться семінари, базові навчання, тренування, морські та амфібійні операції тощо.

Очікується, що участь у навчаннях братиме 12 країн. До маневрів планується залучити близько 40 кораблів, катерів та допоміжних суден, 18 літаків, 7 вертольотів та близько 750 морських піхотинців.
Инф. Министерства обороны Украины.

Читайте також