Разработана Концепция социальной политики в ВСУ

09.04.2001, 10:57

6 апреля состоялось расширенное заседание коллегии Министерства обороны Украины, на котором было принята Концепция социальной политики в Вооруженных Силах Украины. (укр.)

В засіданні колегії брали участь голова комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Борис Андресюк, голова комітету ВР у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Валерій Сушкевич, генеральний інспектор Генеральної військової інспекції при Президентові України Василь Собков, представники виконавчої влади, профспілкових організацій.

З доповіддю про хід реалізації у Збройних Силах України Указу Президента України "Про основні напрями соціальної політики на період до 2004 року" та про основні завдання щодо подальшого розвитку їх соціальної інфраструктури виступив перший заступник Міністра оборони генерал-полковник Іван Біжан.

У доповіді зазначалося, що соціально-побутові проблеми військовослужбовців та членів їхніх сімей негативно впливають на морально-психологічний стан як у окремому військовому колективі, так і у Збройних Силах України в цілому.

Про шляхи вирішення проблем у тиловому, квартирному та медичному забезпеченні Українського війська доповіли заступник Міністра оборони з тилу - начальник Тилу Міністерства оборони генерал-полковник Віктор Колотов, начальник розквартирування військ та капітального будівництва Збройних Сил генерал-полковник Дмитро Рудковський, начальник Головного військово-медичного управління МО генерал-лейтенант медичної служби Володимир Білий.

На засіданні колегії було ухвалено Концепцію соціальної політики у Збройних Силах. Керівник оборонного відомства генерал армії України Олександр Кузьмук наголосив, що її реалізація має стати пріоритетним напрямом в роботі органів військового управління, а також поставив завдання щодо здійснення суворого контролю за дотриманням чинного законодавства у соціальній сфері.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також