"Волги" будут собирать на берегах Днепра

15.05.2001, 11:10

Скоро в Кременчуге начнут собирать легковые автомобили российской марки "Волга", сообщил журналистам руководитель совместного украино-российского предприятия "КременчугавтоГАЗ" Николай Черныш. (укр.)

Раніше згадане СП уже освоїло збирання найпопулярніших сьогодні в Україні малотоннажних російських вантажівок марки "ГАЗель". Після інвестицій з боку російських партнерів тут вирішили розширити номенклатуру своєї продукції. Неважко здогадатися, що легковики "Волга", як і значно демократичніші "ГАЗелі", збиратимуть у Кременчуці з імпортованих із Росії вузлів та деталей.

До речі, ще кілька років тому нинішній директор "КременчукавтоГАЗу" опікувався виробництвом вітчизняних "КрАЗів". І вже тоді обіцяв якнайшвидше прорубати вікно в Росію аналогічним "складальним цехом" великовагових українських вантажівок. Наприкінці минулого року наші "КрАЗи" нарешті таки почали збирати у Бєлгороді. Однак масштаби такої "експансії" українських автомобілебудівників у Росію поки що, м'яко кажучи, неспівмірні зі "штурмом" України їхніми російськими колегами.
Василь Неїжмак. Полтавська область.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також