Довженко поедет в Берлин

17.05.2001, 11:10

В Германии решили увековечить память украинского режиссера и писателя Александра Довженко. К очередной годовщине его дня рождения, которая будет отмечаться 10 сентября, в Берлине будет открыта мемориальная доска. (укр.)

Як нагадує агентство "Форум", ідея встановити дошку у кіношників виникла після того, як два роки тому в рамках 50-го Берлінського міжнародного фестивалю відбулася ретроспектива фільмів Довженка. Наразі варто згадати, що в 1922-23 роках Олександр Петрович працював у Берліні секретарем консульського відділу торгового представництва України і навчався образотворчого мистецтва в Берлінській Академії мистецтв. Ідею увічнити пам'ять Довженка в столиці ФРН сприйняли на "ура" геть усі - українські і німецькі кінематографісти, муніципалітет Берліну, посольства обох країн.

Уже точно відомо, що виготовленням меморіальної дошки займеться український скульптор Руслан Руснак. З дня на день Кабмін має розглянути проект розпорядження про фінансування встановлення меморіальної дошки Довженку.
Зоряна Небесна.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також