Правительство приняло постановление о льготах на проезд для студентов

17.05.2001, 12:44

16 мая на заседании Кабинета Министров Украины было принято постановление о льготном проезде для студентов дневной формы обучения высших учебных заведений I-IV уровней аккредитации, а также учеников профессионально-технических заведений, которые финансируются из государственного и местных бюджетов. (укр.)

Міністр освіти і науки Василь Кремень прокоментував прийняту на засіданні уряду цю постанову.

Згідно з цією постановою, сказав Міністр освіти, студентам та учням названих учбових закладів надається право пільгового проїзду в усіх видах міського пасажирського транспорту (крім таксі) та залізницею по території України щороку у період з 1 січня по 28 червня та з 28 серпня по 31 грудня.

Для проїзду в усіх видах міського пасажирського транспорту (крім таксі), а також залізницею у загальних і плацкартних вагонах пасажирських та швидких поїздів, вагонах електро- та дизель-поїздів приміського сполучення студенти та учні купуватимуть проїзні документи (квитки) з оплатою 50% їх вартості.

У разі прямування у вагоні підвищеної категорії студентами та учнями доплачуватиметься різниця у відповідному розмірі.

Дана постанова врегульовує відносини між Міністерством освіти та Мінтрансом, згідно з якими Міносвіти систематично перераховуватиме відповідні кошти Міністерству транспорту, перш за все "Укрзалізниці".
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також