Шевченковский праздник пройдет в Ивано-Франковской области

17.05.2001, 16:37

С 19 по 22 мая в Ивано-Франковской области состоится традиционный Международный Шевченковский литературно-художественный праздник "В семье вольной, новой". (укр.)

Як повідомив голова оргкомітету цього непересічного форуму Віце-прем'єр-міністр Микола Жулинський, цьогорічне Шевченківське свято особливе, оскільки воно оповите серпанком 10-ї річниці незалежності України. В його програмі - численні творчі зустрічі майстрів пензля та пера, відомих акторів, співаків та художніх колективів з жителями Прикарпатського краю, причому не лише обласного та деяких районних центрів, а й багатьох віддалених сіл.

Відкриється свято опівдні 19 травня урочистостями "Збережемо пам'ять про Тараса" біля першого пам'ятного знака Кобзареві на Прикарпатті, що на Горі Сокільській. Серед цьогорічних заходів - проведення всеукраїнської мистецької виставки "Мальовнича Україна" - Івано-Франківщина: 10 років Незалежності", свято Державного Прапора України в Богородчанах, театралізоване свято з нагоди 800-ліття від дня народження князя Галицько-Волинської землі Данила Галицького, вечір вшанування лауреатів Національної премії імені Тараса Шевченка. Завершиться свято 22 травня у с. Серафинці Городенківського району масовим театралізованим дійством "Єдиномисліє подай і братолюбіє пошли!..".
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також