Украина будет отчитываться перед ПАСЕ осенью

23.05.2001, 14:23

Рассмотрение вопроса о выполнении Украиной обязательств и обязанностей, взятых при вступлении в Совет Европы, перенесено с июньской сессии Парламентской Ассамблеи Совета Европы на следующую, которая будет в сентябре 2001 года. (укр.)

Як повідомив Інформаційному управлінню заступник керівника Постійної делегації Верховної Ради України в ПАРЄ Анатолій Раханський, таке рішення ухвалено у вівторок, 22 травня, на засіданні Постійного комітету Парламентської Асамблеї РЄ (керівного органу ПАРЄ в період між сесіями), що 21-23 травня відбувається у Стамбулі (Туреччина).

На цьому зібранні розглядався попередній проект порядку денного червневої сесії, яким згідно з рекомендаціями квітневої цього року сесії ПАРЄ пропонувалося заслухати питання про виконання зобов'язань України перед РЄ на сесії Асамблеї 28 червня цього року.

А. Раханський, який як голова Постійного комітету ПАРЄ з питань культури, науки та освіти є членом Постійного комітету Асамблеї, сказав, що рішення про перенесення розгляду "українського питання" було прийнято після того, як зібрання було поінформовано про "активізацію дій Верховної Ради, Адміністрації Президента, Міністерства закордонних справ України на виконання зобов'язань нашої держави перед Радою Європи".

За словами А. Раханського, під час засідання Постійного комітету ПАРЄ він передав запрошення керівника української парламентської делегації в Парламентській Асамблеї Бориса Олійника голові Комітету ПАРЄ з питань моніторингу (керівник Моніторингового комітету ПАРЄ - Мота Амфал) відвідати Україну у травні-червні 2001 року.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також