Донорский "десант" на Волыни

28.05.2001, 17:00

В Луцке на прошлой неделе собрались представители международных донорских организаций и руководители инвестиционно-кредитных программ с целью познакомиться поближе с ресурсным потенциалом Волынского региона и представителями его деловых кругов. (укр.)

Офіційно ця подія називалася "I Волинський форум регіонального розвитку", а його організаторами стали Інститут європейської інтеграції (Луцьк) та Волинський ресурсний центр (Рівне). Необхідність провести таке міжнародне зібрання його організатори пояснюють потребою в інвестиціях у соціальну сферу та економіку області.

Представники 16 донорських міжнародних організацій переконалися, що Волинь готова до перетворень. Громадські організації, підприємства підготували близько 300 конкретних бізнес-планів, що мають відпрацьовуватися на Волині, на Хмельниччині, а також у Рівному і Житомирі.

Головним досягненням першої зустрічі можна вважати те, що було розроблено принципово нову модель розвитку регіону. Для того, щоб допомогти втілити цю модель, представництво ООН в Україні готове надати немалу інвестиційну суму. Кому пощастить отримати ці гроші - про це поки що невідомо. Але широке представництво банківських установ області, бізнесових структур, громадських організацій у форумі засвідчує: Волинь готова до відкритості та роботи за загальносвітовими стандартами.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також