НАТО остается открытым

31.05.2001, 11:36

Состоялось очередное заседание комиссии "Украина-НАТО" на уровне глав внешнеполитических ведомств, на котором было принято совместное коммюнике. (укр.)

Альянс й далі розвиватиме особливі відносини з нашою країною, що грунтуються на підтримці незалежної, демократичної, стабільної та орієнтованої на ринкову економіку України. Про це йдеться в заключному комюніке, ухваленому на засіданні Ради Євро-Атлантичного партнерства (РЄАП) на рівні міністрів закордонних справ. У засіданнях комісії "Україна-НАТО" та РЄАП, що відбуваються в Будапешті, бере участь глава українського МЗС Анатолій Зленко. До речі, союзники НАТО скептично поставилися до ідеї створення Сполученими Штатами національної системи протиракетної оборони. Представники альянсу зазначили, що НАТО залишається відкритою для нових членів.

У комюніке, окрім іншого, зазначено, що Україні слід продовжувати здійснення оборонної реформи, використовуючи досвід роботи в рамках спільної робочої групи "НАТО-Україна" з оборонної реформи. Значну частину документа присвячено ситуації в Південно-Східній Європі - Боснії та Герцеговині, Косово, Македонії. Ситуація в Македонії - одне з основних питань порядку денного будапештської зустрічі. В цій балканській країні обстановка залишається вельми напруженою, хоча владі й удалося подолати урядову кризу.
Яна Стадільна.
Инф. газеты "Голос України".

Читайте також