Правительство волнует судьба "Донбассэнерго"

07.05.2001, 13:23

На заседании Кабинета Министров Украины, которое состоялось 6 мая, среди рассматриваемых 97 вопросов обсуждалась и приватизация "Донбассэнерго". (укр.)

Віце-прем'єр-міністр Олег Дубина проінформував членів уряду про те, що 28 квітня відбулися торги по продажу майна "Донбасенерго". Це перший такий прецедент, підкреслив Олег Дубина, але він викликав дуже багато питань. Олег Дубина повідомив, що 5 травня Генеральна прокуратура України своїм рішенням призупинила ці торги.

За словами Віктора Ющенка, те, що відбулося на "Донбасенерго" - це прецедент. А тому вже завтра можуть запитати, а чому атомна електростанція не може бути приватизована таким чином, або "Укрзалізниця", або будь-який інший об'єкт, стосовно якого не було прийнято політичного рішення щодо приватизації?

На думку Віктора Ющенка, йде прихована, вторинна, непублічна форма приватизації. Значна частина питань, на думку Прем'єра, знаходиться в юридичній площині. Він доручив Міністру юстиції Сюзанні Станік розібратися і "один раз визначитися в подібних сценаріях юридично". А саме: які дії повинні бути зроблені з боку уряду, Верховної Ради, інших органів аби "сформувати імунітет щодо подібних дій".

Ми є свідками процесів, зазначив Прем'єр, про які не можна сказати, що вони лежать в основі політичної й економічної концепції приватизації. Це несанкціонований процес приватизації. І тут необхідно відповісти на питання, яка логіка дій при цьому має бути в української влади? Щодо конкретного випадку, на переконання Прем'єр-міністра, необхідно зробити спеціальне урядове розслідування, надати йому високого статусу і найвищої публічності.

Прокуратура вжила своєчасних дій, зазначив Віктор Ющенко. І сьогодні "у нас є просто шанс схаменутися" і виробити логічно правильні дії, які б не дали змоги допустити "сповзання до тіньової приватизації" важливих для держави об'єктів. Стосовно цього питання буде прийнято відповідне рішення Кабінету Міністрів України.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також