Дж. Баерли: никаких расследований относительно высших должностных лиц Украины в США не ведется

11.06.2001, 16:27

Российская газета "Коммерсант", ссылаясь, в частности, на народного депутата Украины Григория Омельченко, сообщила вроде бы о начале расследования в США фактов об отмывании денег высшими должностными лицами, в том числе Президентом Украины Леонидом Кучмой. (укр.)

На звернення представника Посольства України у Вашингтонi виконуючий обов'язки спецiального радника держсекретаря США з питань СНД Джордж Баерлi повiдомив, що, за його даними, нiякого розслiдування проти Президента України у США не ведеться, i твердження про таке розслiдування є "смiхотворними".

Г. Омельченко пiд час перебування у Вашингтонi зустрiчей на серйозному рiвнi не мав. Якщо i були зустрiчi, то на низькому експертному рiвнi. Представники уряду США нiякої iнформацiї йому не надавали.

Щодо тверджень про застосування до майора М. Мельниченка заходiв захисту як особливо важливого свiдка, Д. Баерлi зазначив, що американськi урядовi структури не пiдтримують прямих контактiв з М. Мельниченком.

На запитання українського дипломата Д. Баерлi пiдтвердив, що ця iнформацiя може бути доведена до Києва з посиланням на нього.
Инф. "УКРИНФОРМ".

Читайте також