Украинский самолет в небе Франции

12.06.2001, 11:12

Военные инспекторы выполняют наблюдательные полеты над территорией Франции на украинском самолете АН-30Б. (укр.)

11-15 червня згідно з планом зовнішньої верифікаційної діяльності України на 2001 рік за міжнародними договорами у галузі контролю над озброєннями на території Франції буде здійснено інспекцію за Договором про звичайні збройні сили в Європі та місію спостережного польоту за Договором з відкритого неба на українському літаку спостереження АН-30Б. Старший місії - начальник відділу Центру військового співробітництва і верифікації Генерального штабу Збройних Сил України полковник Федір Цимбалюк.

Одночасне проведення наземної та повітряної інспекцій дає можливість отримати всебічну інформацію про об'єкти контролю Франції за мінімальних фінансових витрат.

Планується, що спостережний політ буде виконано 13 червня. Це вже четверта спільна україно-французька місія над територіями наших країн.

Наша держава, разом із 27 країнами світу, підписала Договір з відкритого неба у 1992 році. У березні 2000 року його було ратифіковано Верховною Радою. За ці роки українськими військовими інспекторами було виконано 48 спільних спостережних польотів, з них 24 - над територіями інших країн.
Инф. Министерства обороны Украины.

Читайте також