Пой пока молодой

15.06.2001, 13:50

С 18 по 24 июня в Скадовске пройдет IV Всеукраинский благотворительный детский фестиваль "Черноморские игры". (укр.)

Для того щоб потрапити на фестиваль, юним талантам довелося пройти досить жорсткий тест-контроль, правила якого ніхто, з огляду на дитячий вік учасників, не змінював і не пом'якшував: відбір проходив як очно, під час регіональних відбіркових турів, так і заочно, коли конкурували надіслані фонограми. Журі зупинилося на цифрі 1300 - саме стільки дітей приїде на "Чорноморські ігри". Змагатимуться вони у трьох номінаціях: вокалісти-хлопці, вокалісти-дівчата, вокальні гурти - кожна з них розбита на три вікові групи. Танцювальна частина свята має дві номінації: народний танець і естрадний танець.

Хоча Скадовськ - одне з найбільших міст дитячого відпочинку, всі його принади учасники свята змушені будуть проігнорувати. У день виступу не можна їсти морозива, купатися, загоряти - з досвіду минулорічних фестивалів свідчу, що дітлахи суворо дотримувалися цих рекомендацій. Як компенсацію організатори запропонують їм дитячі дискотеки, конкурс "графіті", конкурс на кращу фігуру з піску тощо. Але всі ці розваги вже зараз можна віднести до другорядної частини свята, оскільки амбітна юнь у першу чергу штурмуватиме лауреатство і Гран-прі.

Проблемою N1 на минулорічних фестивалях був дитячий репертуар, а точніше - його відсутність. Можливо, у цьому році дітвора співатиме не лише про нерозділене кохання, зраду й інші дорослі "дурниці". Втім, напевно, ця проблема ще досить довго ходитиме у лідерах, оскільки нею ніхто особливо не переймається...

Переможці "Чорноморських ігор" отримають призи від спонсорів, володареві ж Гран-прі обіцяють організатори зняти кліп і гарантують виступ на "Таврійських іграх".
Людмила Олтаржевская.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також