На Ивана Купала будет "Киевская Русь"

16.06.2001, 10:34

В начале июля в Киеве пройдет первый фестиваль "Киевская Русь" под девизом "Фестиваль "Киевская Русь" - продолжение традиций". (укр.)

Програма першого фестивалю "Київська Русь" така: 6 липня - автентичний фольклор, кобзарсько-лірницька традиція, фольклористичні колективи, 7 липня - українське бароко, українська світська та духовна музика XV-XVIII століття, 8 липня - українська академічна музика XIX-XX століття.

Перший фестиваль буде майже закритим, запрошення розповсюджуватиме оргкомітет, квитки продавати не будуть, зате з наступного року "Київську Русь" хочуть вивести на майдани і площі, додати до національної класики український сучасний рок, електронну музику, все цікаве, що з'являтиметься на цих теренах.

У першому фестивалі "Київська Русь" візьмуть участь фольклористичні колективи "Древо", "Гілка", "Муравський шлях", автентичні фольклорні колективи з різних регіонів України, капела Миколи Кумлика, капела Тафійчуків, державний камерний оркестр "Київські солісти", камерний хор "Київ", Національний ансамбль солістів "Київська камерата" та інші колективи й виконавці. Під час виступів планується запис фольклорних творів і подальше видання на компакт-дисках. Серйозність намірів організаторів засвідчує і створення постійно діючої Web-сторінки фестивалю та прес-клубу для арт-журналістів.

Якщо всі плани вдасться втілити в життя у повному об'ємі, ми матимемо найпотужніший і найпрестижніший музичний фестиваль в Україні, який, крім іншого, ще й стимулюватиме вітчизняних композиторів, музикантів, хористів, кобзарів, співаків примножувати здобутки української культури.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також