Коммунисты призывают к отзыву

19.06.2001, 10:31

Сегодня, 19 июня, Верховная Рада Украины будет голосовать о включении в повестку дня проектов постановлений об отзыве с занимаемых должностей Председателя Верховной Рады Ивана Плюща, первого заместителя Председателя ВР Виктора Медведчука и заместителя - Степана Гавриша. (укр.)

Таке рішення прийнято у понеділок, 18 червня, на засіданні погоджувальної ради керівників комітетів, депутатських груп і фракцій.

Ці проекти постанов подала до Секретаріату ВР фракція комуністів. За відкликання Івана Плюща зібрано 156 підписів, Віктора Медведчука -174, Степана Гавриша - 160. За пропозицією координатора фракції Народно-демократичної партії Олександра Карпова, аби дотриматися духу і букви Регламенту і не призначати додаткове засідання парламенту наступного тижня, погоджувальна рада зійшлася на думці, щоб ці питання розглянути впродовж нинішнього пленарного тижня. Якщо питання про включення до порядку денного проектів постанов набере потрібну кількість голосів, то вже у четвер ці проекти буде поставлено на голосування.

У кулуарах після засідання погоджувальної ради вистачало і прогнозів, і коментарів до цієї події. Більшість керівників депутатських груп і фракцій сходяться на думці, що ані парламентського перевороту, ані парламентської кризи не станеться.
По материалам газеты "Голос України".

Читайте також