НАЦИОНАЛЬНАЯ АКАДЕМИЯ ОБОРОНЫ ВЫПУСКАЕТ СПЕЦИАЛИСТОВ

21.06.2001, 13:28

Сегодня, 21 июня, в Национальной академии обороны Украины проходят торжества, приуроченные к выпуску слушателей факультета подготовки специалистов оперативно-стратегического уровня и подготовки слушателей иностранных государств. 23 июня состоится выпуск слушателей факультета подготовки специалистов оперативно-тактического уровня, военных институтов и специализированных факультетов. (укр.)

Загальна кількість генералів та офіцерів Національній академії оборони України, які випускаються у цьому році, складає майже 700 чоловік. За результатами іспитів 82 з них отримають дипломи з відзнакою, 14 - золоті медалі, а відміннику навчання генерал-майору Михайлу Куцину Надзвичайний та Повноважний Посол Об'єднаного Королівства Великобританії та Північної Ірландії в Україні Роланд Сміт вручить меч від королеви Єлизавети ІІ .

Академію оборони України було створено у серпні 1992 року, у 1995 році її було акредитовано за ІV освітньо-кваліфікаційним рівнем з правом підготовки фахівців "спеціаліст" і "магістр" (зокрема іноземних громадян). У квітні 1999 року Указом Президента України закладу надано статус Національної.

Сьогодні це єдиний навчальний заклад в Україні, що готує генералів і офіцерів оперативно-стратегічного рівня для проходження служби в Генеральному штабі Збройних Сил, головних управліннях Міністерства оборони України, Міністерстві внутрішніх справ України, Державному Комітеті у справах охорони державного кордону України, Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, штабах видів збройних сил та в ланці об'єднання - з'єднання.

У складі академії п'ять факультетів, військовий інститут керівного інженерного складу, військовий гуманітарний інститут, 40 кафедр, вищі академічні курси підвищення кваліфікації керівників і спеціалістів центральних та місцевих органів виконавчої влади, місцевого самоврядування з питань національної безпеки та оборони держави, курси підготовки офіцерів для багатонаціональних штабів, національний науково-дослідний Центр оборонних технологій та воєнної безпеки України, база забезпечення навчального процесу.

Професорсько-викладацький склад академії по праву вважається інтелектуальною елітою держави. Серед викладачів 83 доктори і 360 кандидатів наук та доцентів. Велика кількість випускників вже сьогодні обіймає ключові посади у Збройних Силах України. Серед них - заступники Міністра оборони України генерал-полковник Олександр Стеценко, адмірал Михайло Єжель, генерал-лейтенант Олександр Чаповський, а також начальники і заступники управлінь військового відомства, командувачі корпусами.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також