Украинская военная делегация в Брюсселе

07.06.2001, 16:12

7 и 8 июня в Брюсселе (Бельгия) официальная делегация Министерства обороны Украины во главе с Министром обороны генералом армии Украины Александром Кузьмуком принимает участие в заседании Совета Евро-Атлантического партнерства на уровне Министров обороны государств-участниц. (укр.)

7 червня в рамках цього заходу в штаб-квартирі НАТО керівник оборонного відомства України бере участь у черговому засіданні комісії Україна-НАТО. Під час роботи обговорюються питання щодо використання механізму планування та оцінки сил у реалізації Державної програми реформування та розвитку Збройних Сил України на період до 2005 року.

Комісію Україна-НАТО, як орган практичних консультацій, було створено у відповідності до Хартії про особливе партнерство між Україною і НАТО у 1997 році. Засідання відбуваються двічі на рік на рівні міністрів закордонних справ, міністрів оборони та постійних представників, роль яких виконують посли країн-учасниць у Брюсселі.

Під час засідань розлядаються питання співробітництва між Україною та НАТО у військовій і військово-політичній сферах, зокрема, реформування збройних сил, проведення спільних миротворчих навчань, участь в операціях НАТО з підтримки миру тощо.
Инф. Министерства обороны Украины.

Читайте також