Интернет-сайту СБ Украины - год

02.07.2001, 13:35

Официальному Web-сайту Службы безопасности Украины исполнился год. В июне 2000 года украинская спецслужба открыла информационное окно в мир, подтвердив этим свое стремление действовать открыто и гласно, в русле современных информационных процессов в мире. С обращением по этому поводу выступил Председатель Службы безопасности Украины Владимир Радченко. (укр.)

Створенням Web-сайту в Інтернеті СБУ довела, що готова до широкого діалогу за всіма напрямками своєї діяльності. Вже перші дні після відкриття Web-сайту показали, що Служба зробила правильно, адже тільки за рік до нього звернулися користувачі 37 тисяч вузлів Інтернет із 70 держав світу. Першу десятку країн, де найчастіше набирали адресу http://www.sbu.gov.ua, очолює Україна, США та Росія. Далі йдуть Німеччина, Канада, сусідні Польща, Чехія та Угорщина, а також Ізраїль і Франція.

У середньому за день Web-сайт Служби безпеки України відвідують користувачі 100-120 вузлів "світового павутиння". Зареєстровано 2 мільйони 200 тисяч звернень до Інтернет-ресурсу спецслужби, з нього передано 5 гігабайт інформації. Уявимо: це - близько 2 мільйонів аркушів друкованого тексту.

Втім, Web-сайт СБУ - це не лише електронний довідник, а й засіб зворотнього зв'язку. Ми одержали 530 листів, і жодного дня електронна поштова скринька спецслужби не була порожньою. Найбільше в Службу пишуть про проблеми, віднесені до її компетенції: повідомляють про погрози життю, прояви контрабанди та корупції, інші протиправні дії. Багато людей цікавиться, що потрібно для прийому на службу в СБУ або для вступу в Національну академію Служби безпеки України. До Web-сайту спецслужби звертаються ті, хто хоче розшукати родичів, репресованих за радянських часів або вивезених до Німеччини на примусові роботи.

Спілкування зі Службою через Інтернет - безпосереднє й оперативне. Як наслідок - висока ефективність цього діалогу.

Від початку створення Web-сайту СБУ не припиняється робота з його вдосконалення. Ми прагнемо зробити свій продукт максимально зручним у користуванні і тематично змістовним. Кожна модернізація неодмінно позначається на частоті звернень до сайту. Наприклад, після перекладу сайту на російську та англійську мови кількість відвідувань одразу ж зросла втричі.

Діяльність правоохоронних органів неодмінно перебуває в центрі уваги громадськості, і ми прагнемо, щоб кожний гість Web-сайту міг швидко і без перекручень дізнатися про СБУ все, що його цікавить.

Служба безпеки цінує кожний вияв інтересу до своєї діяльності. Для нас кожне відвідування Web-сайту - це свідчення небайдужості і довіри. Ми робитимемо все, щоб зберегти таке ставлення і надалі.

Звернення Голови Служби безпеки України Володимира Радченко.

Шановні відвідувачі Web-сайту СБУ!

Минув рік, як Ви можете в режимі он-лайн спілкуватися з українською спецслужбою. Розмістивши в мережі Інтернет свій офіційний Web-сайт, Служба безпеки заклала свою цеглину у фундамент громадянського суспільства, яке формується в нашій державі. Діяльність СБУ стала ще прозорішою, українські платники податків дістали змогу безпосередньо оцінити, як Служба захищає інтереси людини, суспільства і держави, побачити конкретні результати її діяльності.

Як свідчить перша річниця існування Web-сайту Служби безпеки, увага до нього досить висока. Ми сподіваємось, що інтерес не спаде і надалі. Зі свого боку СБУ готова всіляко підтримувати і розширювати цей діалог.

З повагою
Голова Служби безпеки України В. І. Радченко
Инф. пресс-центра Службы безопасности Украины.

Читайте також