Новости отечественных автопроизводителей

25.07.2001, 17:57

Потребители изучают "Lanos L 1300". "Skoda" украинской сборки появится уже в декабре. "КрымавтоГАЗ" за полугодие выпустил полторы тысячи машин. КрАЗ наращивает производство. Микроавтобусы Часовоярского ремонтного завода. "Богдан" - это еще и черкасский автобус. (укр.)

Автомобіль "Daewoo" "Lanos L 1300" з мелітопольським двигуном 1,3 л надійшов у продаж наприкінці травня і фактично продавався півтора місяця. Та вже цей невеликий строк дав підстави вважати, що "Lanos L 1300" має непогані шанси в жорсткій конкуренції з моделями ВАЗа, які продаються в Україні тисячами. Основні переваги "Lanos" - прийнятна ціна ($5300) і сучасна конструкція. Однак український споживач поки що не дуже поспішає купувати українсько-корейський автомобіль. Експерти вважають, що причини полягають у відсутності широкої інформації про цю модель, за винятком факту встановлення на ній мелітопольського двигуна.

Інформаційними каналами пройшло повідомлення про підготовку збірного виробництва "Skoda" в Україні на території Закарпатської СЕЗ. На рівні керівництва "Skoda Auto" та ВЕЗ "Закарпаття" погоджено графік випуску та вирішено збільшити обсяг інвестицій. Даний проект давно уже лобіюється компанією "Автотрейдінг" і чутки про збірку авто гуляють в пресі досить давно. Однак вперше названо чіткі строки старту цього проекту. В офісі "Автотрейдінгу" інформацію підтвердили. Таким чином, на території України випускатиметься ще один спільний автомобіль.

"КримавтоГАЗ" за півріччя випустив півтори тисячі машин. Точніше - 1550, що на 72% менше, ніж за такий самий період минулого року. Сімферопольський завод переважно збирав вантажні модифікації "ГАЗелі" (60%), а легковики склали лише 15%. Причини такого стрімкого зниження обсягів виробництва криються у зміні схем розрахунків з ВАТ "ГАЗ", зміні стратегії ГАЗа по відношенню до українського складального виробництва. Однак, "КримавтоГАЗ" зберіг лідерство серед трейдерів ГАЗа в Україні, на його долю припадає 30% усіх продажів.

На відміну від ГАЗа, КрАЗ за перше півріччя збільшив обсяг виробництва практично на 45%. За цей час тут випущено 1050 вантажівок. Близько 80% усієї продукції призначалося для Росії, причому цього року попитом користувалися шасі (60% випуску). Група самоскидів займала близько 35% виробничого асортименту, а 5% склали бортові автомобілі і тягачі. Нові умови торгівлі з Росією на КрАЗі ще не відчули, але, на думку фахівців, частина дилерів КрАЗа зайняла очікувальну позицію. У будь-якому випадку сплата ПДВ на кордоні особливої радості ні у кого не викликала.

Часовоярський ремонтний завод (Донецька обл.) за півроку випустив 320 мікроавтобусів у виконанні "маршрутне таксі". Директор заводу Олексій Полосухін відзначив, що попит зріс саме на такі моделі у березні-квітні. ЧРЗ випускає таксі на 13-15 місць з шасі "ГАЗелі". Особливість цих "маршруток" у тому, що вони мають каркасний кузов і три варіанти днища пасажирського відсіку: металеве, частково склопластикове (сходинка) і повністю склопластикове. Вартість базової "маршрутки" - 41988 грн. Реалізацією автобусів Часовоярського заводу займається саме підприємство і донецька компанія "Оптима".

Затримка виробництва готових автобусів на Черкаському авторемонтному заводі виникла через складнощі з постачанням коліс "Isuzu". Зараз проблему ліквідовано, і завод має намір виконати річний план складання - 250 автобусів. Підприємство має велику кількість замовлень із різноманітних регіонів України.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також