В Черниговской области произошла железнодорожная авария. Есть погибшие

25.07.2001, 11:27

24 июля в Борзнянском районе на станции Плиски Конотопского отделения Юго-Западной железной дороги произошло столкновение пассажирского поезда N198 Киев-Акмола (Республика Казахстан) с движущейся ремонтной платформой, которая двигалась на красный свет семафора. (укр.)

У 10 вагонах потягу знаходилось близько 600 пасажирів. На платформі знаходилось 4 особи, з яких загинули машиніст та 2 робітника залізниці. Госпіталізовано 8 осіб: 2 провідників потягу за допомогою вертольота Мі-8 спеціального авіаційного загону МНС доставлено до центральної міської лікарні м. Ніжин; 5 пасажирів (у тому числі 4 громадянина Казахстану) і одного робітника залізниці госпіталізовано до центральної районної лікарні м. Борзна. Надано медичну допомогу на місці 17-и пасажирам.

Внаслідок аварії скинуто з колії першу секцію електровозу та рухому платформу. Залишились на колії та повністю згоріли друга секція електровозу і перший вагон потягу. Другий вагон згорів частково. Проводяться роботи з відновлення пошкодженої колії (рух потягів на дільниці тимчасово здійснюється по одній колії). О 23 год. 58 хв. пасажирів поїзду відправлено зі ст. Ніжин за призначенням. Для ліквідації аварії було залучено 180 чоловік, вертоліт, відновлювальний та пожежний потяги, 37 од. санітарної та спеціальної техніки.
Инф. МЧС Украины.

Читайте також