Товары внешнеэкономической деятельности в Украине теперь классифицируются по-новому

31.07.2001, 11:41

Постановлением Кабинета Министров Украины с 1 июля 2001 года введена в действие Украинская классификация товаров внешнеэкономической деятельности в редакции закона "О таможенной пошлине", который вступил в действие. (укр.)

Досі в Україні діяла із змінами Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності 1992 року. Новий державний класифікатор враховує національну потребу деталізації товарів при здійсненні тарифного регулювання. Його розроблено згідно з вимогами Всесвітньої митної організації на основі Гармонізованої системи опису та кодування товарів (ГС) 1996 року. Класифікатор стане єдиною митно-статистичною номенклатурою для тарифного і нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності. Цим буде значно поліпшено митний та експортний контроль, сертифікацію товарів.

Запровадження національного класифікатора є важливим кроком до введення в нашій країні міжнародної системи обліку і статистики. Це сприятиме приєднанню України до Міжнародної конвенції з Гармонізованої системи опису та кодування товарів, вступу до Світової організації торгівлі (СОТ).

Національний класифікатор вестиме Державна митна служба України.
Инф. пресс-службы Премьер-министра Украины.

Читайте також