Итоги работы промышленности Украины в январе-июле 2001 года

10.08.2001, 13:49

Украина продолжает находиться среди лидеров стран СНГ по приросту промышленной продукции, который с начала года составил почти 18%. (укр.)

Ріст відбувається в усіх галузях промисловості та реґіонах. Торік спад відзначено в 2 галузях та 3 реґіонах.

До відповідного періоду минулого року обсяги виробництва машинобудування зросли більш, ніж на 25%. Галузь збільшує експорт продукції. Частка машинобудування у загальному експорті становить більше 10% (торік - 7%).

Вагомим є приріст виробництва коксу та продуктів нафтоперероблення (51%).

В хімічній і нафтохімічній промисловості виробництво зросло більш, ніж на 14%.

Внутрішній попит головним чином визначає зростання виробництва в галузях, які працюють на споживчий ринок. Приріст в деревообробній промисловості становить понад 30%, целюлозно-паперовій, поліграфічній промисловості - 24%, легкій - майже 21%, харчовій - 22%.

Позитивно впливають на розвиток промислового виробництва стимулюючі важелі економічних експериментів у металургії, сільгоспмашинобудуванні, суднобудуванні, легкій і деревообробній, космічній промисловості передбачені рішеннями Президента України.

За рейтингом Міжнародного інституту чавуну і сталі, українська металургія у поточному році посідає 7-ме місце серед 63 країн - основних виробників металопродукції. В цілому виробництво в галузі зросло на 14%.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також