У гостиницы "Украина" новое имя

11.08.2001, 12:35

Киевская пятизвездочная гостиница "Украина", которая в начале нынешнего месяца "подарила" свое название гостинице "Москва", наконец получила новое имя. (укр.)

Відтепер, як було вирішено на екстрених позачергових зборах ВАТ "Готель "Україна", п'ятизірковий, нещодавно оновлений красень називатиметься "Прем'єр-Палац" (Premiere Palace). Власне, це ім'я для готелю не є новим. До 1927 року "Україну" знали саме під такою назвою. Адже свою історію готель відраховує ще з 1909 року.

Нове народження він пережив кілька місяців тому, коли його урочисто відкрили після реконструкції та вивели в ранг першого п'ятизіркового готелю міста.

Наразі тут є 150 комфортабельних номерів, а згодом будуть ще й п'ятикімнатні апартаменти та трикімнатні люкси. Щоправда, під загальне оновлення зміна назви не планувалася. Але, на прохання міської влади Києва довелося його подарувати "Москві", яка вдягне нову вивіску по завершенні реконструкції головної площі столиці - майдану Незалежності. Натомість планується, що назва "Москва" перейде у спадок готелю "Мир", який розташований неподалік Московської площі у Московському районі столиці.

Перейменування, звісно, влетить готелю в копієчку. Збитки "Прем'єр-Палацу", пов'язані з новим ім'ям, сягнуть щонайменше 2 млн. гривень. Адже доведеться змінити атрибутику та витратитися на рекламу. Щоправда, для компенсації цих збитків Київрада на півроку звільнила обидва готелі від сплати готельного збору.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також