В Киеве состоится заседание рабочей группы оборонных ведомств Украины и США

28.08.2001, 15:37

29 и 30 августа в Киеве будет находиться делегация Министерства обороны США во главе с директором офиса сотрудничества со странами Евразии Эдвардом Пьюси. (укр.)

До складу делегації, також входять представники Європейського командування Збройних Сил США генерал-майор Чарлз Сімпсон та бригадний генерал Елізабет Харрелл.

В рамках реалізації Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво в галузях оборони та військових відносин між військовими відомствами США та України, який було підписано у липні 1993 року, відбудеться тринадцяте засідання двосторонньої робочої групи. Українську військову делегацію на цьому засіданні буде очолювати заступник Міністра оборони України з питань військової політики та військового співробітництва генерал-полковник Віктор Банних. Під час засідання планується робота чотирьох секцій: "Військова взаємосумісність", "Професіоналізація збройних сил", "Оборонна підтримка", "Військово-технічне та військово-наукове співробітництво".

Очікується, що під час візиту американська делегація відвідає Національну академію оборони України, Центр підготовки офіцерів для багатонаціональних штабів, а також департамент міжнародного співробітництва Міністерства оборони України та Центр військового співробітництва і верифікації Генерального штабу ЗС України.

По завершенні засідання глави делегацій планують підписати спільний робочий документ українсько-американського співробітництва в оборонній галузі.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також