Послам европейских стран рассказали о реализации Программы интеграции Украины в ЕС

31.08.2001, 17:15

В Министерстве иностранных дел Украины 29 августа состоялась встреча с послами стран-членов и стран-кандидатов на членство в Европейский Союз, во время которой освещались задания, цели, проблемы, ход выполнения и перспективы реализации Программы интеграции Украины в ЕС. (укр.)

У своєму вступному словi заступник державного секретаря МЗС Олексiй Бережний вiдзначив динамiчнiсть вiдносин мiж Україною та ЄС, поiнформував про змiни, що вiдбулися в Урядi у контекстi органiзацiйного забезпечення процесу євроiнтеграцiї. Робота Уряду, зазначив Олексiй Бережний, щодалi предметнiше спрямовується на виконання Угоди про партнерство та спiвробiтництво мiж Україною та ЄС (УПС), яка здiйснюється згiдно з Програмою iнтеграцiї України до ЄС (ухвалена Президентом України у вереснi 2000 р.)

За словами Олексiя Бережного, план дiй по реалiзацiї положень Програми iнтеграцiї України до ЄС на 2002 рiк, як i нинiшнiй, включатиме в себе завдання, що постають перед нами, насамперед, у контекстi реалiзацiї спiльних прiоритетiв iмплементацiї УПС, визначених на четвертому засiданнi Ради з питань спiвробiтництва Україна-ЄС у Люксембурзi у червнi ц.р. Однак, цей План, на вiдмiну вiд поточного, матиме бюджетне обгрунтування i вже не фiнансуватиметься за залишковим принципом.

У своєму виступi заступник керiвника департаменту мiжнародного розвитку та європейської iнтеграцiї Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України Олександр Бродський детально розповiв про цiлi та завдання Програми iнтеграцiї України до ЄС, органiзацiйне забезпечення, проблеми та перспективи її впровадження. Вiдкритий та гнучкий за формою документ, яким є Програма, дозволяє оперативно вносити корективи в його виконання.

Директор Департаменту мiжнародного права Мiнiстерства юстицiї України Вадим Демченко поiнформував про здобутки та проблеми у процесi наближення законодавства України до норм ЄС.

Доповiдачами висловлювалася думка про необхiднiсть посилення пiдтримки з боку ЄС за рахунок програми Тасiс становлення України як демократичної, цивiлiзованої країни зi сталою економiкою та соцiально орiєнтованим ринковим господарством.

У вiдповiдях на запитання представникiв мiсцевого дипкорпусу висловлювалася думка про доцiльнiсть тiснiшого спiввiдношення мiж завданнями, якi постають перед Україною у зв'язку з реалiзацiєю УПС, а також проектами за програмою Тасiс, що спрямовуються на пiдтримку виконання Програми iнтеграцiї України до ЄС.
Инф. пресс-службы МИД Украины.

Читайте також