К конкурсу подготовлены семь предприятий

06.08.2001, 16:01

Сегодня, 6 августа, состоялось заседание рабочей группы по вопросам приватизации предприятий и эффективного управления корпоративными правами, на котором были утверждены проекты распоряжений Кабинета Министров Украины об утверждении условий конкурса продажи пакетов акций некоторых предприятий.(укр.)

До цього переліку підприємств входять:
1.Холдінгова компанія "Луганськтепловоз"
2.ВАТ "Об'єднання "Склопластик", м. Северодонецьк
3.ВАТ "Нікопольський південно-трубний завод"
4.ВАТ "Макіївський металургійний комбінат"
5.ВАТ "Дебальцівський завод металургійного машинобудування"
6.ВАТ "Краснолуцький машинобудівний завод", м. Красний Луч
7.ВАТ "Львівський автобусний завод"

Відповідні проекти урядових розпоряджень для набуття чинності підлягають затвердженню на засіданні Кабінету Міністрів.

Перенесено на розгляд наступного засідання робочої групи затвердження умов продажу акцій ВАТ "АвтоЗАЗ" в зв'язку з необхідністю вивчення обґрунтованості ціни, за яку пропонується продавати контрольний пакет акцій цього підприємства.

Також на засіданні прийнято рішення ввести до складу робочої групи голову Федерації професійних спілок України Олександра Стояна та першого заступника керівника Головного управління з питань економічної політики Адміністрації Президента, голову спостережної ради ВАТ "Укртелеком" Євгена Григоренка.

Робоча група з питань приватизації підприємств та ефективного управління корпоративними правами створена розпорядженням уряду No.261-р від 27 червня цього року. Очолює групу Прем'єр-міністр України. Мета діяльності - координація дій органів виконавчої влади для забезпечення оперативного проведення приватизації підприємств у встановленому порядку, розгляд та опрацювання пропозицій щодо вдосконалення механізмів приватизації стратегічно важливих підприємств, розгляд і погодження персональних складів конкурсних комісій та умов проведення продажів та інше.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також