В Киеве открылись Дни культуры Египта

18.09.2001, 17:33

Если вы никогда не были в Египте, познакомиться с тайнами этой загадочной страны можно в столичном планетарии, где начались Дни культуры Египта в Украине. (укр.)

Для початку тут за участю посла країни презентували фільм-настрій "Земля омріяна" та відкрили виставку "Таємничий Єгипет", яка працюватиме до 25 вересня. Представлені на виставці авторські фотографії, папіруси, статуетки, глиняний посуд Стародавнього Єгипту можуть багато розповісти про цивілізацію, що тисячоліття тому існувала у долині Нілу. Щоправда, всі ці глиняні або кам'яні пам'ятки не є справжніми, а тільки репродукціями відомих археологічних знахідок, що зберігаються в музеях Лондона, Парижа, Москви тощо. Організатори акції навіть обіцяють, що відвідувачі виставки зможуть замовити єгипетським майстрам будь-яку річ, котра найбільше сподобалася в експозиції, або ж під кінець виставки влаштують розпродаж "оригіналів".

Культурна асоціація "Новий Акрополь" та посольство Єгипту, спільними зусиллями яких вдалося організувати Дні культури, обіцяють ще багато сюрпризів поціновувачам древніх цивілізацій. Зокрема, запрошують усіх бажаючих прослухати курс лекцій "Великі вчення Заходу та Сходу", які відбуватимуться щовівторка. Презентаційна зустріч та запис до лекторія заплановані на 4 жовтня. Курс лекцій розрахований до кінця року та знайомитиме не тільки з таємничим Єгиптом, а й з міфами Стародавньої Греції і традиціями Сходу (буддизмом, мудрістю Тібету, філософією йоги, конфуціанством).
Маргарита Терещук.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також