Французские военные прибыли в Украину для подготовки к учениям

26.09.2001, 14:09

С 25 по 28 сентября в Украине с визитом находится делегация Сухопутных войск Вооруженных Сил Франции во главе с атташе по вопросам обороны Посольства Республики Франция в Украине подполковником Тьери Дюмоляром Де Бонвилем. (укр.)

Французька рекогносцировочна група прибула в Україну для узгодження питань, пов'язаних з організацією та проведенням на полігоні "Широкий Лан" Південного оперативного командування навчань з танковою бригадою Сухопутних військ Франції. Ці маневри мають відбутися у травні-червні 2002 року, у відповідності до міжнародної програми військового співробітництва "Партнерство заради миру", а також двосторонньої домовленості між військовими відомствами України та Франції. В ході візиту для вирішення питань, пов'язаних з навчанням, крім фахівців Головного командування Сухопутних військ ЗС України, до роботи буде залучено представників Державного комітету у справах охорони державного кордону, Державна митна служба України та інші державні установи. Французькі фахівці здійснять також рекогносцировку та огляд об'єктів полігону, що будуть використовуватися під час майбутніх навчань.

Полігон Південного оперативного командування Сухопутних військ Збройних Сил України "Широкий лан" - унікальний військовий об'єкт, який дозволяє проводити полкові та бригадні навчання всіх видів сучасного бою як у день, так і вночі за будь-яких погодних умов. Загальна площа полігону - 29 тис. 700 га.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також