"Укртелеком" готов к приватизации на 100%

26.09.2001, 10:46

Специальная межведомственная комиссия, в состав которой входят представители ОАО "Укртелеком", Фонда государственного имущества Украины, и Госкомсвязи Украины, утвердила списки лиц, которые имеют право принимать участие в льготной продаже акций национального оператора электросвязи Украины. (укр.)

Цим самим була, по суті, поставлена остання бюрократична крапка у передприватизаційному етапі "Укртелекому", яка означає повну готовність "Укртелекому" до першого етапу приватизації - пільгового продажу акцій, який має стартувати 1 жовтня цього року. За оцінками керівництва ВАТ "Укртелеком", із 13% акцій, що пропонуються до пільгового продажу, реальний попит можна прогнозувати на рівні 8%.

За словами директора з організації управління корпоративними правами ВАТ "Укртелеком" Тамари Лозової, пільговий продаж має пройти динамічно. "Усі наші регіональні дирекції вже готові вступити в стадію приватизації, - підкреслила Тамара Лозова. - 1 жовтня одночасно по всій Україні відкриються пункти прийому заяв, укомплектовані необхідними фахівцями, технікою, інформаційними матеріалами тощо. Технологічно ніяких збоїв не передбачається. Все йде за планом".

Згідно з розпорядженням КМУ від 21 серпня 2001 року N 397-р, терміном розміщення акцій ВАТ "Укртелеком" працівниками підприємства визначено період 1 жовтня - 1 грудня 2001 року. Відповідно до плану розміщення акцій ВАТ "Укртелеком", на пільговий продаж буде виставлено 13% акцій, право на які мають понад 120 тисяч працівників "Укртелекому" і ще близько 80 тисяч громадян України. Пільговий продаж акцій здійснюється працівникам підприємства, пенсіонерам, звільненим і тим, що ніде не працюють, звільненим через інвалідність, працівникам соцкультурних і оздоровчо-лікувальних закладів, що входять до складу "Укртелекому". Вказані категорії можуть підписуватися на акції номінальною вартістю 45 неоподатковуваних мінімумів. Ціна однієї акції при пільговому продажі встановлюється на рівні половини номінальної вартості акції - 0,125 грн.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також