Около 100 документов рассмотрит Верховная Рада в сентябре

03.09.2001, 12:38

На рассмотрение украинского парламента внесен проект Постановления "О расписании заседаний Верховной Рады Украины на сентябрь 2001 года". (укр.)

Документом, зокрема, передбачено, що 4 вересня відбудеться відкриття 8-ї сесії українського парламенту. Планується, що в цей же день після завершення пленарного засідання, а також 5, 6 і 7 вересня народні депутати працюватимуть в парламентських комітетах, фракціях і групах.

Проект Постанови також передбачає, що 11 вересня у парламенті відбудеться День Уряду, в ході якого депутати заслухають звіт Кабінету Міністрів України про виконання Державного бюджету України за 2000 рік.

В ході першого пленарного тижня 11-14 вересня планується розгляд близько 40 законопроектів. Зокрема, в середу, 12 вересня, документом передбачено розгляд 10 питань, в тому числі законопроекту "Про систему державної реєстрації суб'єктів господарської діяльності", визначеного Президентом України як невідкладний.

В четвер, 13 вересня, - день прийняття рішень - планується розглянути більше 20 питань. Зокрема, заплановано до розгляду проект парламентської Постанови "Про затвердження порядку денного восьмої сесії Верховної Ради України третього скликання". Проектом розкладу парламентських засідань також передбачено розгляд законопроекту про внесення змін до Закону України "Про лізинг" (третє читання) та законопроекту про приєднання України до Конвенції про захист дітей та співробітництво в галузі міждержавного усиновлення (визначено Президентом України як невідкладний).

У п'ятницю, 14 вересня, запропоновано до розгляду близько 10 питань. Планується, що парламентарії заслухають, зокрема, проект постанови про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України та законопроект "Про внесення змін до Закону України "Про політичні партії в Україні".

В ході пленарного тижня 18-21 вересня пропонується до розгляду близько 50 законопроектів.

Загалом протягом вересня заплановано на розгляд в сесійній залі близько 100 документів.

Передбачається, що 24-28 вересня народні депутати працюватимуть у виборчих округах.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також