В Киеве создан авиакосмический лицей

03.09.2001, 12:42

31 августа 2001 года Премьер-министр Украины Анатолий Кинах, Министр образования и науки Василий Кремень и мэр Киева Александр Омельченко посетили Национальный авиационный университет, при котором создан Киевский авиакосмический лицей. (укр.)

У своїй промові на урочистій церемонії відкриття Київського авіакосмічного ліцею при Національному авіаційному університеті Анатолій Кінах підкреслив, що без копіткої, цілеспрямованої праці в навчанні, в розвитку культури, духовності неможливо розвивати й економіку держави. На думку Прем'єр-міністра авіакосмічна галузь України має велике майбутнє, в зв'язку з цим, голова уряду вважає, що сьогоднішні ліцеїсти репрезентують ту частину національного інтелектуального потенціалу, яка в майбутньому буде визначати місце України в "жорсткому й складному світі".

Анатолій Кінах зазначив, що авіакосмічна галузь і надалі залишатиметься одним із важливих пріоритетів діяльності керівництва держави. На завершення Прем'єр-міністр закликав ліцеїстів бути "трохи романтиками", бо на його думку, тільки так можна буде відповідально вирішувати сьогоднішні й майбутні проблеми.

Передаючи в подарунок ліцеєві комп'ютерний клас, Анатолій Кінах висловив надію, що це обладнання допоможе учням досягнути вершин професійної майстерності.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також