Военному госпиталю - 200 лет

11.01.2002, 13:54

35 тысяч человек ежегодно получают медицинскую помощь в Николаевском военном госпитале, которому исполнилось 200 лет. (укр.)

Свій відлік Миколаївський військовий госпіталь Південного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України веде з кінця 1791 року. Того часу, для потреб російської армії, що діяла проти турецьких військ, за наказом князя Григорія Потьомкіна, в цьому портовому місті було засновано військовий лікувальний заклад.

Цей військовий госпіталь, який по праву вважається авторитетним та найстарішим лікувальним закладом України, має 200 койкомісць і обслуговує військовослужбовців та членів їхніх сімей, ветеранів Збройних Сил та Великої Вітчизняної війни, які мешкають у Миколаївській та Херсонській областях. Щороку стаціонарну допомогу тут отримують більше 5000 чоловік та обслуговуються майже 35000 чоловік. Крім того, саме в цьому військовому медичному закладі проходять обстеження, лікуються та знаходяться під медичним наглядом українські військовослужбовці, які виконували миротворчу місію в Сьєрра-Леоне.

Очолює колектив Миколаївського військового госпіталю полковник медичної служби Володимир Майданюк.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також