Состоялось совместное заседание правительства и НБУ

26.01.2002, 14:36

Кабинет Министров и Национальный банк Украины 25 января подписали заявление о взаимодействии в денежно-кредитной и валютной политике. (укр.)

Під головуванням Прем'єр-міністра України Анатолія Кінаха та Голови Національного банку України Володимира Стельмаха пройшла нарада, на якій обговорювалися подальші кроки співпраці у поточному році.

Прем'єр-міністр України відзначив велику питому вагу співпраці Кабінету Міністрів з Національним банком в таких позитивних результатах за підсумками 2001 року, як зростання ВВП і реальної заробітної плати, роздрібного товарообігу та капіталовкладень, низький темп інфляції.

У свою чергу, Голова НБУ відмітив такі позитивні зрушення у фінансовій системі України, як збільшення грошової бази та грошової маси у минулому році у порівнянні з 2000 роком, зменшення середньозваженої ставки рефінансування та ставки за комерційними кредитами.

Учасники наради визначили основні питання валютно-курсової політики, на вирішення яких буде направлено зусилля у 2002 році. Це - подальше зниження ставки рефінансування та ціни комерційних кредитів, забезпечення ефективності експорту, стимулювання створення імпортозаміщуючих виробництв, стимулювання валютно-курсової політики.

За результатами наради було керівниками уряду на Національного банку було підписано Спільну заяву Кабінету Міністрів України та Національного банку України про взаємодію у реалізації економічної, грошово-кредитної та валютної політики.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також