10% электроэнергии потребляется в Украине бесплатно

28.01.2002, 12:40

Премьер-министр Украины Анатолий Кинах провел селекторное совещание с главами областных государственных администраций и руководителями предприятий топливно-энергетического комплекса, на котором обсуждалось состояние расчетов за использованные энергоносители и решение проблемных вопросов в энергообеспечении. (укр.)

Як зазначалося на нараді, у минулому році стабілізовано розрахунки у паливно-енергетичному комплексі. Вдалося забезпечити стабільний ріст платежів споживачів за електричну енергію, який перебільшив позаминулорічний в 1,8 рази. У порівнянні з 2000 роком оплата грошима за спожитий газ зросла в 1,77 разів.

А. Кінах наголосив, що сьогодні в Україні немає дефіциту енергоресурсів. Паливно-енергетичний комплекс країни спроможний повністю задовольнити потреби економіки і споживачів. Проблема полягає в іншому - в дисципліні розрахунків. В першу чергу це стосується бюджетних установ та організацій, які за спожитий природний газ розрахувалися лише на 89%. На сьогоднішній день понад 10% електричної енергії продовжує споживатися безоплатно. Протягом 2002 року приріст заборгованості за спожиту електричну енергію склав 1,8 млрд. грн. Найбільш високими темпами зростають борги в житлово-комунальному господарстві.

Заслухавши доповідь Міністра палива та енергетики Віталія Гайдука, інформацію представників регіонів, Прем'єр-міністр поставив низьку завдань. Їх виконання буде розглянуто вже 6 лютого, на засіданні Кабінету Міністрів України. Анатолій Кінах наголосив на персональній відповідальності, в першу чергу, керівників обласних адміністрацій за стан розрахунків тощо.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також