Необычный учебник

05.01.2002, 13:54

Единственный в мире "учебник" по ботанике, в который можно войти, создан в Харькове. (укр.)

Розмістився він в аграрному університеті імені В. Докучаєва і займає всю галерею критого переходу, який з'єднує усі корпуси вузу. В "підручнику" зібрано понад 150 рідкісних видів рослин, які можна не тільки бачити, а й вивчати за допомогою шести електрифікованих навчальних пристроїв та 45 об'ємних навчальних ілюстрованих стендів. Для кращого запам'ятовування предмета тут встановлено ще й спеціальний тренажер.

Автором цього унікального "підручника" став доцент Харківського аграрного університету Володимир Лисенко, який створив це диво спільно зі своїми учнями.

Харківський ботанік Володимир Лисенко створив не лише цей унікальний посібник. Він опублікував понад 200 наукових і науково-популярних статей, видав 20 буклетів про рідкісні та зникаючі рослини, в тому числі й рідного Слобожанського краю. Цілком зрозуміло, що українського вченого помітили не тільки на батьківщині, а й за її межами. Міжнародна академія наук екології та безпеки життєдіяльності, штаб-квартира якої знаходиться в Санкт-Петербурзі, присвоїла Володимиру Лисенку звання академіка, дійсного члена Міжнародної академії наук. Оскільки подібні звання присвоюють лише докторам наук, харківський ботанік удостоєний їх винятково за самовіддану працю на благо всього людства.
Инф. газеты "Урядовий кур'єр".

Читайте також