Отличились армейские спортсмены

10.10.2002, 15:18

Украинские военные спортсмены стали лучшими в мире по вольной борьбе и гиревому спорту. (укр.)

На чемпіонаті світу з вільної боротьби, який проходив у Тегерані, українські спортсмени здобули почесне четверте місце у загальнокомандному заліку серед 55-ти країн-учасниць. Значною мірою успіх української команди був зумовлений участю у змаганнях представників Збройних Сил України.

Із семи вагових категорій, в яких були представлені українські атлети, армійці виступали у п'яти. Зокрема, чемпіоном світу у вазі до 66 кг став триразовий чемпіон світу, призер Олімпійських ігор в Атланті, заслужений майстер спорту, представник спортивного клубу Південного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України молодший лейтенант Ельбрус Тадеєв. Третє місце у вазі до 55 кг виборов чотирьохразовий чемпіон Європи, дворазовий призер чемпіонатів світу, представник спортивного клубу Військово-Повітряних Сил ЗС України заслужений майстер спорту лейтенант Олександр Захарук.

А на нещодавньому чемпіонаті світу з гирьового спорту титул чемпіона світу здобув також армієць - старший викладач кафедри фізичної підготовки Харківського інституту Військово-повітряних Сил ЗС України ім. І. Кожедуба, заслужений майстер спорту підполковник Роман Михальчук. Слід зазначити, що це вже його п'ята медаль найвищого ґатунку.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також