Мир должен больше знать об Украине

11.10.2002, 11:54

Премьер-министр Украины Анатолий Кинах и генеральный секретарь Всемирной туристической организации Франческо Франжиалли обсудили вопросы развития украинского туризма. (укр.)

Під час зустрічі глава українського уряду окремо зупинився на тому, що розвиток туризму є дуже важливим для України як з точки зору можливості покращення рівня життя людей, так і з огляду на євроінтеграцію України. На його думку, світ, нажаль, мало знає про Україну і повинен знати більше. Франческо Франжіаллі, в свою чергу, привітав економічні та демократичні зміни, які відбуваються в Україні, й висловив задоволення, що уряд України надає велику увагу розвиткові туризму в державі.

За статистичними даними, у 2001 році Україну відвідало 5,8 млн. іноземних туристів (на 31% більше порівняно з 2000 роком), 9,4 млн. українських туристів побували за кордоном, в межах країни подорожувало близько 7,5 млн. українських туристів та 18,5 млн. екскурсантів. За розрахунками, згідно з рекомендаціями ВТО, обсяг споживання товарів та послуг туристичної та інших галузей економіки, забезпеченими внутрішніми та міжнародними туристичними потоками, в 2001 році становив близько 22 млрд. грн. (близько $4 млрд.). При цьому за рахунок в'їзного туризму реалізовано туристичних та супутніх послуг і товарів на суму 14,3 млрд. грн. ($2,7 млрд.).

З 1997 року Україна є дійсним членом ВТО.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також