Встречи почетных иностранных консулов в МИД Украины станут ежегодными

11.10.2002, 13:02

10 октября в Министерстве иностранных дел Украины состоялась встреча почетных консулов иностранных государств, аккредитованных в Украине, с руководством МИД Украины. (укр.)

У зустрічі взяв участь Міністр економіки та з питань європейської інтеграції України О. В. Шлапак.

В ході зустрічі почесних консулів було ознайомлено з актуальними напрямками зовнішньої політики України, кроками, що здійснюються в контексті реалізації стратегічного курсу на європейську інтеграцію, вироблення якісно нових підходів у відносинах між Україною та ЄС, а також заходами по реалізації процесу вступу України до Світової організації торгівлі.

Саме в цьому контексті прозвучав виступ Міністра економіки та з питань європейської інтеграції О. В. Шлапака, який на багатому фактичному матеріалі поінформував присутніх про основні економічні здобутки України за останні роки і окреслив пріоритети, які ставить керівництво нашої держави перед собою на найближчий період.

Виступаючи перед учасниками зустрічі заступник Державного секретаря О. Ф. Моцик підкреслив, що лейтмотивом зовнішньої політики України на сучасному етапі є стратегічний курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію і позиція України полягає в тому, щоб перевести відносини з Європейським союзом з рівня партнерства до асоціації.

У ході зацікавленого обміну думками учасники ознайомились також з основними шляхами реформування міграційно-візової політики України у контексті розширення ЄС, зусиллях МЗС щодо захисту прав українських громадян за кордоном.

За результатами було домовлено про проведення таких зустрічей на щорічній основі.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також