Молдова поддержит Украину во вступлении в ВТО

14.10.2002, 11:37

Премьер-министр Украины Анатолий Кинах провел встречу со своим молдавским коллегой Василием Тарлевым. (укр.)

А. Кінах наголосив, що потрібно, не чекаючи результатів, створювати максимально сприятливі умови для співробітництва між братніми країнами. Це особливо актуально на нинішньому етапі розвитку держав, на етапі їхньої інтеграції в економічні й політичні європейські та світові структури.

Україна послідовно наближається до вступу у Cвітову організацію торгівлі, наголосив український Прем'єр-міністр, додавши, що також ми поглиблюємо наше співробітництво з Європейським союзом. Конкретним результатом цього співробітництва А. Кінах назвав те, що третина зовнішньоторговельного обороту України припадає на країни Європейського союзу.

Молдова підтримує ініціативу України про створення на теренах СНД єдиної економічної системи, що, безумовно, веде до покращення ситуації на наших ринках, наголосив молдавський прем'єр В. Тарлєв.

В. Тарлєв підтвердив позицію Молдови щодо її підтримки України з питання вступу в Світову організацію торгівлі. Він підкреслив, що на відміну від добрих двосторонніх взаємин на міжурядовому та міждержавному рівнях необхідно розвивати стосунки між прикордонними регіонами. Він повідомив, що вчора він відвідав Вінницьку область. Незабаром спікер молдавського парламенту відвідає Чернівецьку, а Президент - Одеську області.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також