Новая страница отношений Украины и Ирана

15.10.2002, 11:26

В рамках подготовки визита Президента Исламской Республики Иран М. Хатами в Украину Вице-премьер-министр Украины О. Дубина провел встречу с Министром шахт и промышленности Ирана Э. Джахангири. (укр.)

Офіційний візит Президента Ірану здійснюється в нашу країну вперше з часу встановлення дипломатичних відносин між Україною та Іраном у 1992 році.

О. Дубина висловив переконання, що нинішній візит в Україну Президента Ірану відкриє нову сторінку в історії відносин між державами та дозволить визначити нові перспективи у розвитку україно-іранських взаємин. Він зазначив, що українська сторона позитивно оцінює сучасний стан двостороннього співробітництва, насамперед в економічній сфері, і розглядає приїзд іранської делегації як додаткову нагоду обговорити коло питань пов'язаних з україно-іранськими економічними відносинами.

Віце-прем'єр-міністр України зазначив, що головною подією у поточному році в рамках україно-іранського торговельно-економічного співробітництва було проведення 20-22 травня у Тегерані Третього спільного засідання Міжурядової україно-іранської комісії з економічного та торговельного співробітництва. Тому, на думку О. Дубини, сьогодні актуальним постає контроль за виконанням Меморандуму про взаєморозуміння третього спільного засідання комісії.

Під час зустрічі сторони обговорили стан виконання основних положень зазначеного Меморандуму та перспективи розвитку торговельно-економічних відносин. Йшлося, зокрема, про співробітництво в галузі авіабудування, металургії та енергетиці.

Сторони окремо зупинились на документах, які планується підписати в ході візиту Президента Ірану. Так, зокрема, йшлося про Програму економічного та торговельного співробітництва України з Іраном, яка розрахована на 2003-2007 роки.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також