Украино-греческие консультации по вопросам евроинтеграции

15.10.2002, 11:18

Сегодня, 15 октября, в Афинах пройдут украино-греческие консультации по вопросам евроинтеграции на уровне Госсекретарей МИД. (укр.)

Українську делегацію очолюватиме Державний секретар з питань європейської інтеграції О. Чалий, грецьку - перший заступник Міністра закордонних справ - А. Яннітіс.

Під час консультацій сторони планують обговорити питання двосторонньої співпраці в процесі європейської інтеграції, розвитку відносин між Україною та ЄС після наступної хвилі розширення Євросоюзу, співробітництва з ЄС-івською стороною у сфері спільної європейської політики безпеки та оборони, а також юстиції та внутрішніх справ.

З огляду на головування Греції в ЄС з 1 січня 2003 року в ході переговорів буде обговорено також питання про пріоритети майбутнього Робочого плану головуючої держави щодо реалізації Спільної стратегії ЄС щодо України. Передбачається, що в рамках перебування О. Чалого у Афінах відбудуться його зустрічі зі Спікером грецького парламенту, а також керівником парламентського комітету з питань Євросоюзу.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також