Олег Дубина провел встречу с представителями программы INOGATE

31.10.2002, 12:09

Совместная рабочая группа экспертов Украины и программы INOGATE дооценит стоимость газотранспортной системы Украины с учетом всей ее инфраструктуры после предварительной оценки на сумму около $14 млрд. (укр.)

Про це повiдомив Перший вiце-прем'єр Олег Дубина після зустрiчi з координатором програми INOGATE, представником Генерального директорату з питань транспорту i енергетики Єврокомiсiї Фаузi Бенсарсом.

О. Дубина нагадав, що здiйснена за пiдсумками перших двох етапiв оцiнка вартостi газотранспортної системи на рiвнi близько $14 млрд. не враховує "побудову всiєї iнфраструктури, що є навколо газотранспортної системи".

Він також повідомив, що створена у вереснi 2001 року спільна робоча група Україна-ЄС на основі зібраних даних та інформації зробила висновок, що на сьогоднішній день система знаходиться в задовільному стані.

О. Дубина також повiдомив, що сторони обговорили хiд будiвництва в м. Боярка (Київська область) метрологiчної станцiї за кошти INOGATE. Як відомо, нинi проходить тендер на закупiвлю обладнання.

За словами Першого віце-прем'єра, Фаузі Бенсарса планує поїхати до Польщі, щоб зустрітися з польським Прем'єром та ознайомити його з напрацюваннями, зробленими щодо нафтопровіду "Одеса-Броди".

О. Дубина наголосив, що цей проект вже досить непогано сприймають у Європі, особливо на тлі переговорів про залучення до участі в ньому каспійського регіону та Азербайджану.

Мiждержавна програма TACIS з питань транспортування нафти i газу в Європу INOGATE встановлена в 1995 роцi Європейським союзом. Вона направлена на сприяння вирiшенню комплексу питань, пов'язаних iз транспортуванням нафти i газу з регiону Каспiйського моря. Учасником програми є 21 держава.
Инф. Кабинета Министров Украины.

Читайте також