Экологические проекты Европейского союза в Украине

08.10.2002, 10:35

С 8 по 11 октября в Национальном комплексе "Экспоцентр Украины" (павильон N 23) проходит международная выставка "Ресурс. Техноресурс - 2002". (укр.)

В офіційному відкритті виставки, яке відбудеться 8 жовтня о 12:00, візьмуть участь Перший віце-прем'єр-міністр України Олег Дубина та Міністр екології та природних ресурсів Сергій Курикін.

Також 8 жовтня о 13:00 у прес-центрі Національного комплексу "Експоцентр України" у павільйоні N 23 відбудеться прес-конференція за участі представників п'яти екологічних європейських проектів, які беруть участь у виставці.

Зокрема, проект "Підготовка в галузі транспортування небезпечних продуктів", проект Європейського союзу в Україні, який допомагає в адаптації правил перевезення вибухових, радіоактивних, легкозаймистих, інфекційних та інших небезпечних речовин згідно з міжнародними та європейськими угодами, які підписала Україна.

Цілями проекту "Стандарти з менеджменту довкілля для підприємств" є підтримка в запровадженні стандартів управління довкіллям на підприємствах України. Практика свідчить, що підприємства, які дотримуються міжнародних екологічних стандартів, одержують також фінансові переваги і додаткові інвестиційні можливості.

Проект "Екологічна інформація, освіта та поінформованість громадськості в ННД" спрямований на виконання положень Орхуської конвенції в Україні, яка гарантує громадянам доступ до екологічної інформації, участь у прийнятті рішень в сфері екології.

Мета проекту управління річковими басейнами "Моніторинг і оцінка якості вод транскордонних рік" - контроль і зменшення рівня забруднення річкових басейнів. В Україні проект проводить моніторинг якості води двох річок - Прип'ять та Сіверський Донець.

Проект "Сприяння впровадженню природоохоронної політики і реалізації Національного плану дій з охорони навколишнього середовища в Нових Незалежних Державах" працює в усіх країнах ННД. В Україні його експерти розробляють пропозиції з удосконалення нормативної бази в галузі природоохоронної діяльності з урахуванням досвіду ЄС, а також над методикою встановлення стандартів якості вод і нормативів на викиди стічних вод.
По материалам пресс-релиза Представительства Европейской Комиссии в Украине.

Читайте також