СОГЛАШЕНИЕ ПО ПРОЕКТУ СОХРАНЕНИЯ БИОРАЗНООБРАЗИЯ В АЗОВО-ЧЕРНОМОРСКОМ КОРИДОРЕ ВЫНЕСЕНО НА УТВЕРЖДЕНИЕ ПАРЛАМЕНТА

09.10.2002, 12:46

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экологической политики, природопользования и ликвидации последствий Чернобыльской катастрофы рекомендует парламенту ратифицировать Соглашение о гранте транс-фонда Всемирного экологического фонда (проект сохранения биоразнообразия в Азово-Черноморском коридоре) между Украиной и Международным банком реконструкции и развития, который выступает уполномоченной организацией Всемирного экологического фонда. (укр)

Таке рішення ухвалив Комітет, розглянувши зазначений законопроект про ратифікацію угоди, внесений Президентом України. Угода була підписана від імені України 31 січня 2002 року в Києві.

Як зазначається у пояснювальній записці до документа, проект "Збереження біорозмаїття в Азово-Чорноморському коридорі" спрямований на охорону, невиснажливе використання та відтворення біологічного та ландшафтного різномаїття на прибережній території Азовського та Чорного моря, зокрема, формування Прибережно-морського природного коридору, створення та управління об'єктами природно-заповідного фонду, запровадження заходів із збереження біорозмаїття в сільськогосподарській практиці на ділянках екомережі, підтримка місцевих неурядових організацій у справі екологічно-збалансованого використання природних ресурсів.

Автори документу наголошують, що ратифікація Угоди дозволить Україні одержати фінансову і технічну підтримку у розмірі $6,9 млн. на природоохоронні заходи в галузі збереження біологічного різноманіття, екологічно збалансованого сільського господарства та туризму, а також на покращання стану існуючих та створення нових об'єктів природно-заповідного фонду.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украиы.

Читайте також