"Росинка" вводит новую линию разлива

11.11.2002, 11:27

Киевский коллективный завод безалкогольных напитков "Росинка" на протяжении ближайшего месяца введет в эксплуатацию новую современную производственную линию по разливу ПЕТ-бутылок. (укр.)

Київський колективний завод "Росинка" протягом найближчого місяця введе в експлуатацію нову сучасну виробничу лінію з розливу ПЕТ-пляшок (поліетиленових або "пластмасових"). Лінія вироблена німецьким концерном "KHS". Її потужність складає 15 тисяч пляшок на годину - це буде найпотужніша лінія на заводі з виробництва ПЕТ. На ній будуть розливатись безалкогольні напої у пляшки місткістю 0,5 л, 1 л, 1,5 л та 2 л.

Окрім збільшення обсягів виробництва, ми також досягаємо іншої мети - підвищення якості напоїв, - підкреслив головний інженер заводу "Росинка" Володимир Дацьків. - Новітні технології, застосовані на цій лінії, дозволяють надалі покращити якість таких операцій як підготовка води (пом'якшення, збеззараження та ін.), деаерація (видалення кисню), газування (насичення діоксидом вуглецю) і так далі. Нова лінія є також дуже економічною. Завдяки їй ми зведемо невиправдані витрати при виробництві майже до нуля. Відзначимо й те, що завдяки введенню нової лінії ми збільшуємо обсяги розливу напоїв у ПЕТ-пляшках більше ніж на 70%.

Сьогодні на заводі "Росинка" функціонують дві ліні з розливу напоїв у ПЕТ-пляшки (0,5 л, 1 л, 1,5 л та 2 л) потужністю 5 тис. та 8 тис. пляшок на годину; дві лінії з розливу напоїв у скляну тару (0,3 л, 0,33 л та 0,4 л) потужністю по 24 тис. пляшок на годину; лінія з розливу напоїв "Сapri Sonne" (0,2 л) потужністю 11 тис. пакетиків на годину; лінія з розливу мінеральної води (5 л) потужністю до 1 тис. штук на годину, а також квасне виробництво.

Завод "Росинка", який входить до трійки найзначніших підприємств у галузі, виробляє 16 найменувань безалкогольних напоїв, 12 - слабоалкогольних, 7 - "Сapri Sonne", кілька видів мінеральної води, квасу та сиропів (загалом - більше 40 найменувань). Обсяги загального виробництва продукції за 10 місяців поточного року досягли 92 млн. літрів, що на 13% більше, ніж за аналогічний період 2001 року. Обсяг продукції у вартісному виразі склав 102 млн. грн., що на 10% перевищило показники січня-жовтня 2001 року. В тому числі приріст виробництва по безалкогольних напоях склав 8,3% (56,4 млн. літрів).
По материалам пресс-релиза завода "Росинка".

Читайте також