Завершается визит в Украину представителей Большой семерки

15.11.2002, 11:39

Вице-премьер-министр Украины Олег Дубина провел встречу с контактной группой представителей Большой семерки по вопросам реализации Плана мероприятий на объекте "Укрытие" во главе с Чрезвычайным и полномочным Послом Великобритании в Украине Робертом Бринкли. (укр.)

Під час зустрічі обговорювалось питання звільнення від оподаткування міжнародної технічної допомоги. О. Дубина поінформував членів делегації, що Кабінет Міністрів вніс на розгляд Верховної Ради України проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України з питань оподаткування". Йдеться про нульову ставку ПДВ з операцій, які виконуються за кошти міжнародної технічної допомоги.

Сторони торкнулися й питання внесків України до Чорнобильського фонду "Укриття". Постановою КМУ передбачалося виділити 7949,9 тис. грн для оплати виконаних у 2001 році робіт з Плану заходів на об'єкті "Укриття". О. Дубина зазначив, що зазначену постанову повністю виконано. Обсяги внесків України до ЧФУ фінансується згідно графіку.

11-15 листопада 2002 року в Україні працює контактна група представників країн Великої сімки з питань реалізації Плану заходів на об'єкті "Укриття". Мета візиту групи полягає в проведенні моніторингу виконання Україною своїх зобов'язань стосовно реалізації ПЗУ напередодні чергового засідання Асамблеї країн-донарів Чорнобильського фонду "Укриття" 21 листопада ц. р. в Лондоні.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також