12 кафедр ЮНЕСКО успешно работают в Украине

18.11.2002, 10:58

"Укрепление сотрудничества между вузами разных стран мира для эффективного обмена знаниями", - такой является главная цель программы ЮНЕСКО ЮНИТВИН/кафедры ЮНЕСКО, основанной в 1992 году. (укр.)

В рамках відзначення 10-ї річниці цієї програми у штаб-квартирі ЮНЕСКО з 13 по 15 листопада проходить Всесвітній форум кафедр ЮНЕСКО. Близько тисячі його учасників - ректори університетів, керівники кафедр ЮНЕСКО, координатори мережі ЮНІТВІН, члени національних комісій у справах ЮНЕСКО, представники неурядових організацій, а також студенти зібралися з метою обміну досвідом діяльності у мережі міжнародного міжвузівського співробітництва та роботи кафедр ЮНЕСКО.

В роботі цього Форуму беруть участь також представники кафедр ЮНЕСКО, що діють в Україні.

Програма ЮНІТВІН/кафедри ЮНЕСКО покликана сприяти міжвузівському співробітництву з метою передачі знань, розвитку та удосконалення систем підготовки спеціалістів і науковців у вищій школі, а також інтернаціоналізації вищої освіти, в першу чергу, країн, що розвиваються та країн перехідного періоду.

Сьогодні всесвітня мережа кафедр ЮНЕСКО нараховує понад 500 суб'єктів у 113 країнах. В Україні діють 12 кафедр ЮНЕСКО у вузах Києва, Харкова, Донецька, Одеси, які залучаються до реалізації різного роду проектів, що здійснюються в рамках згаданої Програми. Участь українських вузів у Програмі ЮНЕСКО сприяє розвитку їх міжнародної співпраці та інтеграції вітчизняної вищої освіти і науки у світові науково-освітні процеси.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також